7 مرحله آسان برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی
یادگیری گرامر زبان انگلیسی و یا دستور زبان انگلیسی دغدغه بسیاری از زبان آموزان و کسانی است که تصمیم گرفته اند در کلاسهای تدریس خصوصی زبان شرکت کنند. این مسئله در مورد زبان آموزان ایرانی بیشتر مورد توجه است و مشکلات بیشتری را با خود به همراه دارد و گاهی به دلیل تدریس اشتباه اساتید مشکلات بیشتری نسبت به گذشته پیدا می کنند. ما در این مقاله سعی کرده ایم چند مرحله راحت و آسان را به شما زبان آموزان عزیز توضیح دهیم که تاثیر زیادی می تواند در یادگیری گرامر زبان انگلیسی شما داشته باشد.
1- قسمت های مختلف دستور زبان را یاد بگیرید.
هر کلمه کلاً یکی از هشت حالت زیر را به خود میگیرد که به اجزای سخن یا اقسام کلمه معروفند.
فهمیدن بخشای مختلف دستور زبان یا همون اقسام کلمه از اولین قدمها برای یادگیری گرامر است.
بخشهای هشتگانه دستور زبان انگلیسی عبارتند از:
- اسم Nouns
- ضمایر Pronouns
- فعل Verbs
- صفات Adjectives
- قیود Adverbs
- حرف اضافه Prepositions
- حروف ربط Conjunctions
- حروف ندا Interjections
2- تفکر در جمله بندی و زیبا بودن آن
خوبه که اقسام کلمه رو بلد باشید اما باید بدونید که اصلاً کافی نیست. ارزش واقعی بلد بودن اقسام کلمه در اینه که بتونید اوونا رو کنار هم بذارید و جملههای درست و زیبا بسازید. پس قدم دوم در یاد گرفتن گرامر یادگیری جمله بندی دقیق و درسته.
جملهها یه بسته کوچیک از کلماتند که وقتی کنار هم قرار میگیرن، میتونن یه فکر و هدفی را ارائه کنن. تمام جملات دارای فاعل (کسی یا چیزی) و یک فعل (عمل یا توصیف آن) هستند. به طور کلی میشه گفت جملات همگی این مفهوم رو می رسونن:
کسی یا چیزی کاری رو انجام میده یا توی حالتی هستش.
3- یادگیری عبارات
این شکل به شما جملهای رو نشون میده که دارای عبارات فعلی است. کلمات با رنگ آبی همگی کلماتی مستقل هستند، ولی همگی اوونها کنار هم اومدند تا یک هدف که اوون دستور زبان است رو اجرا کنند.
اوونها در حال انجام عملی هستند، پس عبارت فعلی هست.
اینجاست که مسئله جالبتر هم میشه! عبارات در واقع اجزایی از زبان هستند و ما همیشه اوونها رو استفاده میکنیم. اوونها دستهای از کلمات هستند، ولی هنگامی که کنار هم میان به صورت یک جز واحد عمل میکنن.
4- یادگیری گزاره ها ( Clauses )
گزاره ها نیز جزئی دیگر از زبان هستند، و یادگیری گرامر منوط به یادگیری آن ها است! تمامی گزاره ها دارای یک فاعل و یک فعل هستند. بعضی از گزاره ها می توانند به تنهایی استفاده شوند (گزاره های مستقل) و بعضی دیگر نمی توانند (گزاره های وابسته). آنهایی که نمی توانند به تنهایی عمل کنند هم جزئی از دستور زبان قرار می گیرند – همانند عبارات.
برای یادگیری زبان انگلیسی استفاده از جعبه لایتنر زبان میتواند کمک بسیار زیادی به شما عزیزان بکند. جهت آموزش ساخت جعبه لایتنر کلیک کنید.
5- تو نکات سردرگم کننده گرامری مهارت کافی پیدا کنید
بعضی از کلمات اونقدر شبیه بهم هستن که تفکیک اوونها دشوار هستش. در اینجا به چند اشتباهی که اغلب فراگیران زبان مرتکب میشن میپردازیم؛ نگران نباشید این اشتباهات به راحتی قابل اصلاح هستن :
Excited and Exciting
این دو کلمه هر دو صفت می باشند، بنابراین چه تفاوتی با هم دارند؟
اساساً، صفاتی که به –ed ختم میشن، مثل excited؛ برای توصیف احساسات فرد استفاده میشن.
“I’m so excited. I’m going on vacation to Guam tomorrow!”
من خیلی هیجان زده ام. قرار است برای تعطیلات فردا به گوام بروم.
همچنین می توانید از صفت هایی نظیر آرام، جذاب، و کسل کننده نیز استفاده کنید.
“He’s bored because he has just had a three hour meeting.”
او کسل بود زیرا در یک جلسه سه ساعته شرکت داشت.
با این حال، اگر صفت به –ing ختم بشه، معمولاً به شرایط و چیزایی اشاره داره که باعث میشه افراد احساس خاصی داشته باشن. شخصیت افراد رو نیز میشه با صفتای ing دار توصیف کرد.
“That book looks interesting!“
“آن کتاب به نظر جالب است.”
“Yeah, the characters and plot are pretty exciting.“
“بله، کاراکتر ها و طرح داستان بسیار هیجان انگیز است.”
Seeing, Looking and Watching
دیدن، نگاه کردن و تماشا کردن.
این کلمات همگی به این معنا هستن که شما از چشمان خودتون برای دیدن چیزی استفاده میکنید. پس چرا از سه کلمه متفاوت استفاده میکنیم؟ همه کلمات به طرز نگاه شما به چیزی بستگی داره.
دیدن seeing کاری است که خودکار اتفاق می افتد. شما چیزی را زمانی می بینید که چشمانتان باز است- چه بخواهید چه نخواهید.
“Ooh, do you see that interesting spider on the ceiling?”
“اوه، آیا عنکبوت جالب را روی سقف دیدی؟”
“No, and I don’t want to see it. I hate spiders!”
“نه ، نمی خواهم ببینم، من از عنکبوت متنفرم.”
نگاه کردن فعالانهتر از دیدن است. شما فعالانه تلاش میکنید چیزی رو ببینید تا اوون رو نظارهگر باشید. گاهی به معنی حرکت سر یا بدن هم هست. اغلب به این معنیه که توجه شما معطوف به چیزی شده باشه.
“Wow, look at that girl’s hat!”
“وای، به کلاه دختر نگاه کن”!
“Is that a hat? I thought it was an animal.”
“آیا کلاه است؟ من فکر کردم حیوان است.”
“We’re lost again. Let’s look at the map.”
“ما دوباره گم شدیم. اجازه بدهید به نقشه نگاهی بیاندازیم.”
اگر می خواهید چیزی را بیابید و نمی توانید آنرا ببینید، باید به دنبال ان بگردید تا آنرا بیابید.
If you want to find something and you can’t see it, you can look for it until you find it.
“I don’t see my keys anywhere! Please help me look for them.”
“من کلیدم را نمی بینم! لطفا در پیدا کردن آنها به من کمک کن.”
تماشا کردن بین این سه کلمه فعالتر از بقیه محسوب میشه. باید زمانی که چیزی رو تماشا میکنید به اوون تمرکز داشته باشید. میتونید چیزایی که توی حرکتند رو تماشا کنید، مثه بازی حیوانات، حرکت و بازی کودکان یا شتاب ماشین.
“Can you watch Billy for me when I go shopping?”
“می توانی زمانیکه من فروشگاه می روم سریال بیلی را بجای من تماشا کنی؟”
“Okay. He’s watching a movie right now.”
“اوکی، او الان در حال تماشای فیلم است.”
By and Until
با و تا زمانی که
این دو حرف اضافه گرامر رو سختتر از حالت عادی میکنه! هر دو بیانگر مدت زمانی هستند که توی یه نقطه زمانی تموم میشن.
وقتی از Until استفاده میکنیم که در مورد مدت طول کشیدن کاری یا چیزی صحبت میکنیم. میتوانید از این کلمه برای توضیح دادن مدت فعالیتی خاص، شرایطی خاص یا دوره زمانی خاصی که ادامه پیدا میکنه، استفاده کنید.
اگه در حال انجام کاری هستید و این کار توی زمانی مشخص به پایان میرسه از until استفاده کنید.
“I will be on vacation until Friday.”
من تا جمعه در تطیلات هستم.
“Lucky you! I will wait until you get back.”
خوش شانسی! منتظرت می مانم تا بازگردی.
“The new movie won’t be released until January.”
فیلم جدید تا ژانویه پخش نخواهد شد.
از by بطور کلی برای موعد سر رسیدن چیزی استفاده میشه. اگه چیزی قراره زودتر از زمان مشخص یا تاریخ مشخصی اتفاق بیافته از by استفاده کنید.
“I need your report on my desk by Friday.”
“من به گزارش شما روی میزم تا جمعه نیاز دارم”
“We need to get to the airport by one o’clock.”
ما باید تا ساعت ۱ در فرودگاه باشیم.
حال که از این کلمات مطمئن شده اید، روشی هایی ارائه می شود که می توانید در خانه تمرین کنید.
6- یادگیری گرامر کامل انگلیسی با منابع در دسترس
اپلیکیشن های آموزش گرامر
آموزش زبان توسط استاد محمد سجادی همگام با جدیدترین متد آموزشی دنیا، از طریق موبایل یا M-Learning صورت میگیرد. در طول دوره با تماشای ویدئوهای آموزشی و انجام تمرینات روزانه تمامی مهارتهای زبانی از جمله گفتاری، شنیداری، درک مطلب و نوشتاری را به طور کامل فرا میگیرید. برای تکمیل آموزش زبان هم یک مدرس در تمام طول دوره در کنار شما خواهد بود و مطالب مورد نیاز را برای شما ارسال خواهد کرد.
با تنها ۱۰ دقیقه زمان در روز میتوانید در طول ۶ ماه، یکی از سطوح اتحادیه اروپا (CEFR) را پشت سر بگذارید. اگر آموزشهای ارائه شده در هر روز برای شما کافی نیست و یا نیاز به تمرین و تکرار بیشتر دارید میتوانید در کلاس های تدریس خصوصی شرکت کنید. معلم خصوصی در طول روز به صورت آنلاین و در طول شب به صورت آفلاین در دسترس شماست. شما میتوانید بدون محدودیت زمانی با معلم خصوصی خود از طریق اپلیکیشن در ارتباط باشید، تمرینات انجام شده را برای وی بفرستید، با او مکالمه کنید و یا حتی رفع اشکال انجام دهید.
وبسایت ها
Edufind
این سایت یه بخش خیلی قوی گرامر داره که خیلی خوب هم طبقهبندی شده و مثالهای مفید زیادی از نکتههای مهم گرامری در اختیار شما قرار میده. مثالهای خیلی خوبی به شکل جمله توی کتابهای آبی قرار دارن که خوندن رو آسونتر میکنه.
The British Council Website
این سایت هم چندتا بازی داره که با کمک اونا میتونید چیزایی که یاد گرفتید رو تست کنید و ببینید چند چندید با خودتون. البته این بازیها مخصوص بچههاس، اما این قدر خوبن که آدم بزرگا هم میتونن ازش استفاده کنن و کلی چیز جدید باهاش یاد بگیرن. برای مثال، بازی اسامی شمارشی و غیرقابل شمارش بسیار مفید است. بعضی از بازیها هم زماندار هستن که کمک میکن سریعتر فکر کنید و سرعت عملتون هم خیلی بیشتر بشه.
ویدیوهای آموزشی
Grammar Girl
چیزی در مورد این سایت شنیدید تا حالا آیا؟ وبسایت دختر گرامر نکات اصلی گرامر رو به خوبی روایت میکنه و کانال یوتیوب اوون هم ویدیوهای خیلی خوبی رو در دسترستون قرار میده. میتونید بسیاری از اوونها رو اینجا مشاهده کنید. اغلب ویدیوهای کانال یوتیوب اوون کوتاه هستند و همینطور به راحتی هم قابل فهم هستن. این ویدیوها نکتههای خوبی در مورد نحوه به یادسپاری کلمهها، عبارتها و قواعد گرامری خاص ارائه میدن.
ویدیوهای پیشنهادی
- How to figure out ‘who vs. whom’
- Grammar Girl: When do you need a comma?
YouTube و Netflix
علاوه بر ویدیوهای آموزشی انگلیسی که توی این دو تا سرویس موجوده، میتونید نمایشها و فیلمهای تلویزیونی رو هم با زیرنویس ببینید. زیرنویسها به شما کمک میکنه به نکات گرامری جدید که با اوونها مواجه میشید تمرکز کنید و نشون میده چطور میشه از اوونها توی مکالمهها استفاده کرد.
این دو سرویس یه موقعیت خیلی خوب برای شروع فیلمهای دیزنی و انیمیشنهای دیگه است. خوبی انیمیشن اینه که برای همه مخاطبان میشه ازش استفاده کرد و کاربرد زبان انگلیسی رو آسون میکنه. همچنین داستانای بیپایان زیادی وجود داره که مردم با اوونها آشنا میشن و ارتباط برقرار میکنن – حتماً شما هم وقتی بچه بودید این انیمیشنا رو به زبون خودتون دیدید؛ اما الان بهتره اینارو به انگلیسی ببینید.
میتونید استراحت کنید و فیلم تماشا کنید و انگلیسی رو خیلی ساده فرا بگیرید. اگه مشتاقید، دکمه مکث (pause) رو فشار بدید و کلمات جدید رو بنویسید.
ویدیوهای پیشنهادی:
- “The Princess and the Frog” (YouTube)
- “Tangled” (YouTube)
کتاب ها
“Eats, Shoots and Leaves: The Zero Tolerance Approach to Punctuation” by Lynne Truss
این کتاب احتمالاً مشهورترین کتاب گرامر محسوب میشه. نه تنها بسیار جالب است، بلکه برای کمالگراها و فراگیران پیشرفته انگلیسی کتابی کامل محسوب میشه. حتی عنوان اوون یک جوک است که نشانگر تفاوتهای جزیی است که با کاما ایجاد میشه. کلمه “shoots” میتنه هم به معنی جوانه باشه هم به معنی شلیک – دو چیزی که نمیخواید در اوون سردرگم بشید! از اوونجاییکه توی این کتاب عمدتاً با انگلیسی کتبی سر و کار دارید، برای افرادی که مقاله مینویسن، مفید هستش.
“Woe Is I: The Grammarphobe’s Guide to Better English in Plain English” by Patricia T. O’Conner
این کتاب برای دانش آموزای انگلیسی که دارای اعتماد بنفس بالایی هستن کتاب جالب دیگهای به شمار میره. همچنین به کلمات گمراهکنندهای میپردازه و از مثالهای جالب و غیرمعمولی برای توضیح اوونها استفاده میکنه. علاوه بر اینها شامل فهرست واژگان دستی است که به درک عبارات گرامری دشوار کمک میکنه.
“English Grammar for Dummies” by Wendy M. Anderson, Lesley J. Ward and Geraldine Woods
یکی از مشهورترین سریهای for dummy به تدریس مهارتهای اصلی زبان میپردازه. در واقع همه چیز رو تحت پوشش خودش قرار میده، بنابراین برای فراگیران همه سطوح مفید و مناسب هستش. نوشتارش هم به سبک سطحی، آسون و طنزگونه است. درک مثالها توی اوون مفید و آسان بوده و حتی به شما میگه چطور از انگلیسی رسمی و سطحی استفاده کنید.
“James and the Giant Peach” by Roald Dahl
این کتاب کلاسیک کودکانه یک داستان تخیلی شکفت انگیز است.
“اگرچه کتابی در مورد گرامر نیست، روشی مناسب برای نحوه استفاده گرامر به شمار میره. زبان استفاده شده در کتاب ساده و توصیفی است پس خیلی راحت مورد قبول تازه کارها قرار میگیره. این کتاب به فیلم نیز تبدیل شده! قهرمان داستان پسر کوچکی به نام جیمز است که تصادفاً باعث میشه یک هلوی غول پیکر پر از حشرات بزرگ به اندازه یک خانه در باغ پشتی عمهاش رشد کنه. شما ضمن لذت بردن از داستان جالبش میتونید از مدادی برای خط کشیدن زیر کلمات مهم استفاده کنید!
۷- صبور باشید
انتظار نداشته باشید که گرامر شما بلافاصله و خیلی زود بینقص بشه – حتی انگلیسی زبانها نیز اشتباه دارن و با مشکل گرامر مواجهند!
یکی از بهترین روشها برای اطمینان از یاد گرفتن نکتههای گرامری جدید، استفاده مرتب از اووناست.
اگر شما تفاوت بین Who و whom رو متوجه شدهاید، از هر دو کلمه در جملههاتون استفاده کنید. همیشه میتونید با سوال از یه فرد انگلیسی زبان یا بررسی انلاین متوجه شید که جمله شما درست است یا خیر.
بخاطر داشته باشید توی هر دوره زمانی، زیاد مطالعه نداشته باشید. اگر احساس میکنید خسته شدید استراحت داشته باشید و بعداً سراغ مطالعه برید. همچنین باید به شیوهای مطالعه کنید که متناسب با سبک یادگیری شما باشه. اگه فکر میکنید تماشای فیلم یا نامهنویسی توی کافه راحتتر از خوندن کتاب هست، کافه مناسب با صندلیهای راحت پیدا کنید. اجازه ندید تنشها تمرکز شما رو به هم بزنه (نذارید استرس داشته باشید) – یادگیری بسیار جذاب است.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)